Recept na čistící ranní šťávu

Podzimní počasí se střídá skutečně neobvykle, a tak je potřeba podpořit zdraví pomocí ne přímo přirozenou činností. Šťávami. Jsou čerstvě lisované šťávy snad nepřirozené? Ano, nenarodili jsme se s odšťavňovačem. To je pravda, ale přesto řadím odšťavňování jako jednu ze skvělých možností v dnešním moderním světě, jak si obnovit, budovat či udržovat zdravý životní styl. Se šťávami žiji skoro každý den již 3 roky, a tak vím, jaké benefity mi přinášejí. Třeba to, že jsem za poslední tři roky ani jednou nemarodil. Vše však souvisí se vším, pokud bych používal suroviny z konvence (plné karinogenních pesticidů, herbicidů, fungicidů, těžkých kovů a neplnohodnotně výživné), tak by se tělo zcela určitě chovalo jinak. Ze zkušeností vím, že tělo a mozek se chová dle toho, jak se cítíme v oblasti břicha a žaludku, kde se tvoří mj. naše zdraví – je to náš druhý „mozek“. Proto je potřeba v dnešním moderním světě, který je plný škodlivých a jedovatých látek kolem nás, podporovat naše zdraví skrz léčivé a čistící šťávy, které nám podporují imunitní systém (velký přísun makroživin, mikroživin a fytochemikálií).

Zde je dnešní recept na čistící a zároveň budující šťáva:

  • 3 středně velká jablka (celá, včetně jádřince, pokud je v pořádku)
  • 1 středně velký fenykl
  • 1/2 svazku kadeřávku (200g) či 3 listy toskánské kapusty
  • 1-2 cm zázvoru
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1/4 salátové okurky

Mějte se báječně a užívejte si život plný energie a pozitivního myšlení.